Krajalnice do chleba są urządzeniami, dzięki którym możliwe jest szybkie i sprawne pokrojenia chleba na kromki o określonej grubości. Znajdziemy je przede wszystkim w sklepach wielkopowierzchniowych oraz w piekarniach, ale nie tylko. Coraz więcej indywidualnych klientów decyduje się bowiem na ich zakup. Aby krajalnica działała prawidłowo, niezbędny jest ostry nóż. Jeśli jego średnica zmniejszy się z 300 mm do 290, to znak, że czas najwyższy go wymienić. Sprawdź w naszym wpisie, jak to zrobić i na czym jeszcze polega oferowana przez nas usługa serwisowania krajalnic do chleba. Poszczególne etapy wymiany noża do krajalnicyPierwszym etapem wymiany noża do krajalnicy jest poluzowanie ostrzałki i ściągnięcie osłony noża. Następnie należy wykręcić cztery śruby, zamontowane przy jego osi i ostrożnie wyciągnąć ostrze. Przy tej okazji warto skontrolować czy powierzchnia łożyskowania jest czysta. Wszelkie zanieczyszczenia powodować będą bicie noża i nierówne krojenie. Po wymieniane ostrza można złożyć krajalnicę, zaczynając od noża. Nałóż kolejno osłonę i zablokuj strzałkę. Jeśli nóż zachodzi na płytę oporową, odkręć śrubę w dolnym rogu płyty; w ten sposób będziesz mógł swobodnie nią operować. Na końcu zablokuj płytę, dokręcając śrubę. Na czym polega serwisowanie krajalnic?Oddając krajalnicę do naszego punktu, możesz liczyć na pełen serwis urządzenia. Za każdym razem przegląd zaczynamy od wstępnej selekcji noży. Te, które nie nadają się już do użytku i do ostrzenia, zostają zezłomowane lub odesłane. Następnie noże oczyszcza się z:
0 Komentarze
Twój komentarz zostanie opublikowany po jego zatwierdzeniu.
Odpowiedz |
|